Hjemmetræning FAQ

Livet med et hjerneskadet barn

Alt er anderledes end forventet, og pludselig føles det som om man er statist i en film man ikke havde bedt om at være med i. Din verden bliver vendt på hovedet, og den første reaktion er umiddelbart afmagt og fortvivlelse. Derefter overtages afmagt og fortvivlelse af troen på, at det nok skal gå, samt at der må findes hjælp derude. Herudover kan der være et brændende ønske om selv, at være med til at gøre en forskel for jeres barn.

Der er ingen tvivl om at det vil kræve mange tanker og overvejelser, i forhold til hvordan jeres liv og hverdag nu skal se ud, og hvilke tiltag I skal tage i forhold til jeres barn. Der er flere veje at gå, og det skal være præcis den løsning der er rigtigt for jeres familie.

Hjemmetræning

Løsningen kan være at hjemmetræne, ved hjælp af og løbende supervision fra  NeuroPotentiale.  Dermed bliver i selv tovholdere, i jeres barns træning. Du/I kender jeres barn allerbedst, og ved hvad jeres barn har af behov. Du/I er altid til stede, og du/I vil altid kunne læse jeres eget barns signaler. Det gør dig til den bedste træner, og hjælper for dit barn. Ingen kan erstatte eller måle sig med det du/I kan, og du/I vil kunne skabe de bedste resultater.

Som familie til et barn med særlige behov, er det afgørende for den generelle trivsel, at man føler og ved at man gør noget godt for sit barn. Derfor er det vigtigt at hele familien, bliver inddraget og taget hånd om. Det er vigtigt at  man har drømme og visioner for alle i hustanden. Alle kan nyde, og alle kan yde, det handler om prioritering, og om at se muligheder.

Hjemmetræning kan tilrettelægges så den passer præcis til dit barn og jeres familie. Det kan tilpasses så alle kan være med, og så træning bliver sjov og udfordrende, og giver gode oplevelser og gode resultater. De bedste resultater kommer når man arbejder tæt sammen, og i trygge rammer.

Familien i fokus

I første omgang kan det måske virke lidt overvældende at vælge hjemmetræning. Man står selv for hverdagen, både udførelsen og tilrettelæggelsen af den praktiske, kognitive og fysiske træning. Men med den rigtige supervision og tæt samarbejde, vil I opleve at hjemmetræningen giver en masse glæde og livskvalitet i stedet for afmagt og frustration. Det er nemlig umuligt at fejle, og jer som forældre er de allerbedste til at løse den opgave. I gør det i kærlighed, og med de allerbedste intentioner og relationer til jeres barn. Det er optimale arbejdsbetingelser, og et kæmpe boost til den samlede familie.

Inden træningen for alvor går i gang, er det vigtigt at det er nøje planlagt, og at I ikke stresser jer selv, med for hurtig opstart. Det er vigtigere at I har tingene på plads, end at starte uden at være ordentligt forberedt. Det vil give jer en dårlig oplevelse, og gøre det der skal blive sjovt og lærerigt, stressende og anstrengende. Aftal inden opstart hvem der skal stå for hvilke opgaver i hverdagen, og er der søskende så lad endelig også dem bidrage. Og lad dem i største mulige omfang træne med. Det er altid meget lærerigt og sjovt for alle i familien, når man i fællesskab løser en opgave. På den måde vil jeres barn med særlige behov, føle sig som en endnu større del af fællesskabet

Så hvad venter du på?

Den store fordel ved hjemmetræning er at hverdagen foregår i vante omgivelser, og i tæt kontakt med de mennesker som dit/jeres barn kender allerbedst, nemlig mor, far og søskende. Der er ro og gode rammer  at træne i,  og ingen skal stresse ud af døren om morgenen. Ingen skal sidde og vente på, at det bliver hans eller hendes tur. Det er almindeligt kendt at man lærer bedst når man er i trygge og rolige rammer, og når miljøet omkring en er tilpasset situationen. Det kan man med hjemmetræning, da programmet er tilrettelagt til netop dit/jeres barn, og til jeres familie. Alt er taget i betragtning og derfor vil det kunne give de bedste rammer for udvikling og læring.